36 военнослужещи от карловската бригада се заклеха на връх Шипка да пазят род и Родина /СНИМКИ/

36 военнослужещи от карловската бригада се заклеха на връх Шипка да пазят род и Родина /СНИМКИ/

36 военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада Карлово тържествено положиха военна клетва в подножието на „Паметника на Свободата” на връх Шипка – свещения символ на саможертвата на българския войн в името на нашата Родина България.
На церемонията присъстваха Галина Стоянова – кмет на община Казанлък, Гергана Микова – областeн управител на Стара Загора, Негово Благоговейнство архимандрит Богослов – протосингел на Старозагорската митрополия, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, д-р Чавдар Ангелов – директор на национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, близки, приятели и граждани на Казанлък.
В обръщението си към новозаклелите се военнослужещи бригаден генерал Дешков отбеляза: „Вие дадохте обет пред Бог, другарите, близките и дедите ни. Обет храбро да защитавате целостта и независимостта на нашата Родина. Служете честно и достойно! Добре дошли в редиците на Сухопътни войски! Добре дошли в строя на 61 механизирана бригада!”Поздрав към новоназначените войници отправиха Гергана Микова и д-р Чавдар Ангелов.
Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Благоговейнство архимандрит Богослов.
Церемонията завърши с тържествено изпълнение на химна на Република България от новозаклелите се военнослужещи, които преминаха и в тържествен марш пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.
Въпреки множеството присъстващи, ритуалът се проведе при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки, съгласно въведената извънредна епидемична обстановка в страната с решение на Министерски съвет.

Още по темата