19-годишният Илназ, който уби 7 деца в Тартастан, е роден на 11.09.2001

19-годишният Илназ, който уби 7 деца в Тартастан, е роден на 11.09.2001

Тартастан обяви ден на траур. Вчера 19-годишен младеж откри с трелба в казанско училище и уби деветима души, сред които седем деца, съобщи БНР.  Нападателят е задържан.

Равносметката от вчерашното нападение показва, че девет са убитите, сред които седем деца и 21 ранени, 18 от които ученици. Стана известно, че нападателят Илназ Галявиев е получил разрешение за огнестрелно оръжие на 28 април.

На 4 май Галявиев е започнал свой канал в социалната мрежа „Телеграм“, където ежедневно е предупреждавал, че подготвя нападение.

Наричайки себе си „бог“ той е писал, че възнамерява да изчисти света от „биологичния боклук“. Никой от десетките читателите на канала обаче не е подал сигнал до силите за сигурност.

Не е направило впечатление и това, че в деня на нападението въоръжен с пушка младеж се разхожда из града.

Междувременно комитетът на Думата по сигурност и противодействия на корупцията прие на първо четене законодателни промени, с които се въвеждат по-строги правила при издаването на разрешителни за оръжие.

19-годишният младеж, който уби 9 души в училище в руския град Казан, преди атаката написал: „Днес ще убия голямо количество биомаса“.

Илназ Галявиев също е възпитаник на гимназията. Той е роден на 11 септември 2001 година – денят на атентатите в САЩ.

Източник: Petel.bg

Още по темата