Един загинал и тежко ранен след стрелба в метрото, почерня от полиция на Летище София

Един загинал и тежко ранен след стрелба в метрото, почерня от полиция на Летище София

Сигнал за инцидент в метрото до аерогарата в София вдигна на крак столичната полиция.
От МВР потвърдиха, че са получили сигнал за мъж и жена в безпомощно състояние малко след 14 часа днес. По информация на „Монитор“ мъж е гръмнал жена си, след което се е самозастрелял. Малко по-късно, на път за болницата, той е починал в линейката. На мястото гъмжи от полиция и линейки.
Жената е на видима възраст около 50 г., засега няма данни да е чута стрелбата, открили са ги. Мъжът и жената са се возили най-отзад на влакчето.  Градската прокурорка Илияна Кирова потвърди пред „24 часа“, че това не е криминална история, а лични отношения. Други пострадали пътници няма.
„Поради инцидент метрото се движи до метростанция „Софийска света гора“. Осигурени са заместващи автобуси, които се движат по маршрута на метрото в спрения участък“, съобщи във Фейсбук столичния кмет Йорданка Фандъкова.
„По първоначална информация след разправия между мъж и жена е станала стрелбата. Той е стрелял по нея и след това е насочил оръжието към себе си. Но това са първоначални сведения. Не става въпрос за атентат. Битов скандал. Не е стреляно по пътници“, съобщи пред „Монитор“ директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.
Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска уточни пред Dir.bg, че в 14.24 ч. е получен сигнал за двама простреляни на метростанция „Летище София“.
„Веднага сме изпратили екип. За около 10 минути е пристигнал. И междувременно сме изпратили още две реанимационни линейки. На място е открит починал мъж и една простреляна жена на видима възраст около 50 години. Тя е била в критично състояние. Екипът я е интубирал на място и се транспортира към УМБАЛ „Света Анна““, обясни Сунгарска.
Пострадалата е пристигнала в крайно тежко състояние с риск за живота. Има три огнестрелни рани, едната е в главата, а другата в лявата гръдна част.
Поради инцидента метрото се движи до метростанция „Софийска света гора“. Осигурени са заместващи автобуси, които се движат по маршрута на метрото в спрения участък./Монитор.БГ

Още по темата