Най-накрая: Гърция се отваря – Горещите новини на Подбалкана

Най-накрая: Гърция се отваря – Горещите новини на Подбалкана

Добри новини пристигат от Гърция.
Гръцките власти се подготвят за постепенно облекчаване на мерките, като първо ще отворят заведенията на открито и магазините. Търговците в Атина са готови за протести, ако обещанието не бъде спазено.
През месец април постепенно започва отваряне на търговските магазини и заведенията на открито, учениците се връщат в училище, заяви гръцкият вицепремиер Акис Скертцос. Той поясни, че ваксинирането, самостоятелните тестове и хубавото време са предпоставки за безопасно възстановяване на ритъма на живот.
Властите предупреждават, че стриктно ще се спазва протокола за епидемиологични мерки. Дори се обмисля в затворени помещения гражданите да носят двойна маска.
Министърът на здравеопазването Кикилиас също даде надежда, за премахване на част от мерките.В същото време от Търговската камара в Атина предупредиха категорично, че ако търговските магазини не отворят на 5 април започват масови протести на търговците в цялата страна.
Очаква се до края на седмицата, на базата на предложенията на вирусолозите, правителството да обяви отпадане на част от забраните.
В последните дни се отбелязва лек спад на броя на заразените, но нивото на хоспитализираните остава високо. / Монитор.БГ

Още по темата