Президентът Радев гласува машинно, размаха пръст и пак се обясни за ранните избори

Президентът Радев гласува машинно, размаха пръст и пак се обясни за ранните избори

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас. Той направи това машинно. Това му отне цели две минути.
Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията, за свободна и просперираща България.
Макар и трудно, българите вземат днес съдбата си в свои ръце и тези избори ще са първата стъпка на завръщането към нормалността, към завръщането към законите и правилата, към осъзнаването на силата на колективното действие, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът, заяви Румен Радев.
Нека да имаме един достоен парламент, призова той.
Радев контрира обвиненията, че датата 4 април за изборите не е подбрана правилно.
От много време гласувам в тази секция, за първи път виждам толкова много хора. Това показва че има ангажираност на тези българи. Изборите трябваше да бъдат много по-рано. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи съхранен, хиляди фирми щяха да бъдат спасени от фалит, каза още президентът.
По думите му, българите усещат, че в тези избори има голям залог. Очаквам днес да има много хора, добави той.
Това не беше класическа кампания, всички искахме да видим повече сблъсък на идеи, визии, виждания, а не да се прехвърля в личното поле на компроматните войни. Очаквам стабилен парламент с легитимност, за да имаме стабилно правителство, каза още Радев.
На въпрос, относно скандала с руските шпиони, заловени у нас, Радев каза, че въпросът трябва да е насочен към онези, които бързат да коментират случая, по който не се е произнесъл българския съд.Ако съдът потвърди масовият пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната сигурност, но и тази на съюзниците.
Затова, вместо самохвалства, трябва да имаме отговори на тежки въпроси, каза Радев в коментар на шпионския скандал. Той очаквал не само пълно разследване, но и задълбочен анализ.
„Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси. Защо високопоставени служители в министерството на отбраната предават националната сигурност. Защо се пренебрегва факта, че защитата на класифицираната информация се осъществява от министерски съвет“, каза още той.
„Очаквам ефективни мерки за укрепването на националната сигурност. Следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността“, добави Радев.
Решението ми ще бъде съобразно закона. Предложението на МС към мен влиза в противоречие със закона./Blitz.bg

Още по темата