Какво да очакваме – коалиция или правителството на малцинството?

Какво да очакваме – коалиция или правителството на малцинството?

„Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен“. Това коментира коментира пред БТВ зам.-председателят на „Изправи се! Мутри вън!“. Николай Хаджигенов.
На консултациите при президента идната седмица позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ ще е готовност за участие „по някакъв начин“ в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.
По думите му ГЕРБ трябвало да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. „Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел“, каза той.
Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока.
Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: „Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор“, поясни той./Monitor.bg

Още по темата