Веска Ненчева пред ПБ Новинар: Продължавам да работя за хората от областта и за запазване на българската памет/ВИДЕО/

Веска Ненчева пред ПБ Новинар: Продължавам да работя за хората от областта и за запазване на българската памет/ВИДЕО/

В  предизборното студио на ПБ Новинар „България гласува“ гост беше кандидатът за народен представител от  листата на БСП за България в 17 МИР Пловдив област  Веска Ненчева.
Веска Ненчева е депутат в 44 и 45 Народно събрание. На изборите за 45-то НС Ненчева беше на второ място от листата за областта и събра  около 3 хиляди  преференции.
Резултатите, които постигнахме на последните  парламентарни избори, показаха голяма подкрепа за кандидатурата ми.  2-то  място, което ми бе отредено, бе заслужено, с оглед на работата ми в НС и на организациите по места. Но в партийните ни структури има процедурни действия. При гласуване на Областен съвет, една от малките общини – Първомай, получи  2-то място, на трето място е коалиционен партньор, а моето е 4-тото място. Няма някаква драма, преференциалния вот доказва възможността на всеки един кандидат да заяви своята позиция и политики, каза  Ненчева.
Тя поясни, че парламентарната група на БСП в 44-тото НС е излезнала от парламента и това е било продиктувано от посегателството да се даде възможност да се гласува преференциално и машинно. Това  е изконно право на всеки да даде своя глас за кандидата, които избира. БСП е отстоявала тази политика и е работила върху Изборния кодекс.
От 2017 година БСП се бори да  бъдат актуализирани списъците за гласуване – да бъдат извадени мъртвите души и да се гласува машинно. Машинният вот дава единствено най-голяма гаранция за честен и справедлив вот на изборите. При среща с нашите избиратели обясняваме на хората, че този начин на гласуване не е труден, каза още Ненчева.
Тя, заяви, че БСП е  единствената опозиция с последователни действия, и е против управлението на Борисов в последните 10 години. Нещата според нея са ескалирали и се е злоупотребявало с вота на гражданите на България.
На въпрос на ПБ Новинар за служебното правителство, реваншизма и случващото се в държавата, Веска Ненчева отговори, че основната функция на служебното правителство е да подготви и проведе изборите. БСП с решение на Националния съвет има един министър в служебното правителство, и то дава представа за онова, което партията може да носи като отговорност или като политики. БСП даде заявка за подкрепа за втория мандат на Румен Радев, но ние като партия не се бъркаме в президентската институция.
Ще работя по начина, по който съм работила досега, акцентите, които мога да отбележа, са  грижа за образованието и здравето на хората в нашия край, и в цяла България. Грижа за бизнеса и поминъка,  възможност за добри доходи, запазване на изконните български ценности, запазване на историческата памет, битка за свобода на медиите и запазване върховенството на закона –досега пренебрегвано от управляващите. В 45-то НС ние единствено от БСП, вкарахме Закона  за възрастните хора и преизчисляване на пенсиите. Държавата трябва да докаже своята грижа към възрастните за да имат по-достоен живот.Също така ще работя за младите семейства да бъдат подкрепени от държавата, заяви още Веска Ненчева.
 
БСП за България  е с  № 4 в интегралната бюлетина
Преференцията на Веска Ненчева е № 104
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Още по темата