Експерт: Едва ли ще имаме служебен кабинет

Експерт: Едва ли ще имаме служебен кабинет

Въпреки нестихващите протести в София и вътрешността на страната, изгледът е, че до служебно правителство едва ли ще се стигне, а по-скоро страната ни се е насочила към редовните избори през идната пролет. Това мнение изрази политологът от „Тренд“ Димитър Ганев в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов“.
„Смятам, че вариантът за служебно правителство е по-малко вероятният. По-скоро действията на Бойко Борисов говорят за отиване на редовни избори“, каза Ганев, като отчита за огромна политическа грешка, ако премиерът остави властта в ръцете на основния си политически опонент в лицето на президента Румен Радев.
„Евентуален служебен кабинет може да потърси реваншизъм и да тръгне на война срещу бившото правителство, по-грубо казано“, каза още политологът.
„Няма никакво съмнение, че акциите на г-н Христо Иванов в парк „Росенец“ бяха успешен политически инструмент. Това няма как да не мобилизира „Демократична България“. Но нямам предвид партията да стане първа или втора политическа сила. Осигурено е просто влизане в следващия парламент“, каза още Ганев по адрес на единствената легитимна политическа фигура, която левитира около централните фигури на протестите в София./Новините БГ

Още по темата