Цвета Караянчева коментира пред ПБ Новинар проблемите и скандалите, които тресат държавата/ВИДЕО/

Цвета Караянчева коментира пред ПБ Новинар проблемите и скандалите, които тресат държавата/ВИДЕО/

Правителството няма да падне, вотът ще бъде преодолян, ние ще кажем своите аргументи, защото този дебат е важен за всички. Когато се говорят неща само по условие, хубаво е да се кажат и трябва да се кажат и нашите аргументи. За това правителството няма да падне и смятам, е от този дебат ще ясно каква наистина е идеята на БСП, зцащото мотивите, които изтъкват, са изключиетелно вяли и общо взето преповтарят мотивите от предния вот. Това коментира пред екипа на ПБ Новинар председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод масовите недоволства и протестите, които тресат страната вече повече от седмица. Караянчева беше в Брезово, където заедно с народните представители ген. Константин Попов, Младен Шишков и кметът на общината Христо Енков направи първа копка по реабилитация на общинска пътна мрежа.
На въпрос как ще коментира скандалите със записите от спалнята на премиера и думите, представени от негово име и визиращи за нея, Караянчева каза: „Манипулативни компромати не искам да коментирам, има много по важни неща. В предизборна кампания когато сме, винаги излизат най-различни компромати, спомняме си Костинброд и от там нататък вече нищо не може да ме учуди. Нека да погледнем развитието на България, какво ни предстои от тук нататък и колко е важно управлението да бъде стабилно, Коалиционният формат, който управлява, да бъде стабилен. Предстои един много важен период-сепметмври, октомври, ноември, тогава здравната криза ще премине в икономическа криза. Трябва да има парламент, който да гласува закони и промени, които са в полза на гражданите. Това са най-важните неща в момента“.
Попитана хипотетично, ако все пак правителството падне, възможно ли е хората, които в момента протестират, да излъчат капацитети и експерти, които да управляват, председателят на Народното събрание отговори: „Няма такава хипотеза в момента, както казах, вотът ще бъде преодолян. Разбирам от Коалиционния съвет, че ще има ремонт на кабинета. Нека да видим какво предлага Коалиционният съвет. Аз съм убедена, че в този мандат, на това Народно събрание, правителството ще продължи да работи. Няма да има служебно правителство, защото това би било правителство, което може единствено и само да организира избори. Какво правим тогава с бюджета, който предстои да бъде приет? Представете си да няма бюджет в един такъв много тежък момент на световна икономическа криза, каквато предстои. Трябва да бъдем отговорни. А ние чуваме това, за което протестират хората. Както виждате дебата за корупцията, ние не бягаме от него. Но не може хорпа, които не подкрепиха закона за КП КОМПИ и президентът, който върна закона и наложи вето да бъдат най-големите стожери срещу корупцията. Винаги съм казвала, обществото трябва заедно да се бори. Това не е ппроблем на високите етажи, а е навсякъде, това е световен проблем.
На въпрос какъв ще бъде основният ремонт на кабинета, за който говори Бойко Борисов, Караянчева каза, че премиерът е човекът, който назначава или освобождава министрите. Нека да изчакамеда мине следващата седмица вота и ще видим каква ще бъде идеята на Коалиционния съвет, каза още Цвета Караянчева.
Тя допълни, че е останала със страхотни впечатления от обиколката в Пловдивско днес. Караянчева каза още, че в Брезовско има роднини. Свекърва й е от село Чоба.

Още по темата