Шефът на Областната полиция със силни думи за борбата с КОВИД-19

Шефът на Областната полиция със силни думи за борбата с КОВИД-19

Директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Йордан Рогачев отправи силен личен призив към жителите на областта, след като Пловдив оглави черната статистика за заразените с коронавирус през последното денонощие.
Скъпи пловдивчани, жители на град Пловдив и областта, само с дисциплина, правила, воля и упоритост за тяхното спазване ще успеем да продължим да следваме ритъма на нашите ежедневни ангажименти и нормални темпове на живот в новата реалност. За това разчитам на вашия личен пример.
Със своето послание и апел се обръщам към вас преди всичко като човек и родител- нека продължим да спазваме противоепидемичните мерки, когато сме на обществени, закрити и публични места- да пазим себе си и околните!Само след броени дни училищните дворове и класни стаи ще изпълнят с родители и деца, след като министерство на образованието обяви, че новата учебна година ще стартира присъствено. Макар че някак естествено приехме да живеем и работим нормално в условията на коронавирус, апелирам всички жители на пловдивска област да продължат да бъдат социално отговорни и да спазват мерките, за социална дистанция. Вероятно деца, родители и учители очакват с нетърпение да се срещнат отново в училищния двор, в класните стаи, да посещават и споделят общи преживявания по време на различни обществени събития,инициативи- концерти и състезания, но нека не забравяме, че за да бъдат нашите домове спокойни и безгрижни, изпълнени с детски смях и споделени моменти, трябва ние – по- възрастните, да дадем пример за подражание като спазваме всички препоръчани противоепидемични мери.
Децата и младите хора са нашето бъдеще- мощен фактор на промяната на следващото поколение. Нека приемем тази криза като възможност и да ги научим на нещо ново- да развият своята самодисциплина и да станат по- устойчиви, защото само по този начин заедно ще изградим по- безопасно и загрижено общество!

Още по темата