Здравният министър настоя за оставката на директора на Четвърта градска болница

Здравният министър настоя за оставката на директора на Четвърта градска болница


Здравният министър Костадин Ангелов настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница в София Аркади Иванов. Причината е репортаж на БНТ, в който лекар от Спешна помощ се опитва да настани в лечебното заведение пациент с коронавирус, чието състояние се е влошило в последните часове. Той обаче не среща разбиране от страна на директора, който му иска на хартиен носител документ от координационния център и положителен PCR тест. 

Изгледах няколко пъти материала на БНТ Как минава едно дежурство по време на COVID-19. Министерството е казало още в началото на пандемията „тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация“. Правило!

Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19.

Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си „чисти болници“.

Няма да стане!

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кмета Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на ЛЗ.

За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК.

Ок, „чиста болница“, но без публично финансиране, написа Костадин Ангелов във Фейсбук.

 

Още по темата