Протестиращи блокираха центъра на София

Протестиращи блокираха центъра на София

Минути след 12:00 часа протестиращи блокираха кръстовището на булевардите „България“ и „Иван Е. Гешов“ в София. За момент се получи напрежение с шофьори, някои от които настояха и все пак успяха да преминат.
На плакати пише „Извиняваме се за неудобството, държавата е в ремонт. Оставка“, посочва БГНЕС. Събитието бе обявено ден по-рано в социалната мрежа Facebook.
Малко след това протестиращите тръгнаха към „Фритьоф Нансен“, след което ще продължат към Президентството и Министерския съвет, където също са се събрали недоволни, посочва NOVA.
протест блокиран булевардпротест блокиран булевардпротест блокиран булевардпротест блокиран булевардА в „Триъгълника на властта“ също са се събрали протестиращи и движението по бул. „Цар Освободител“ е спряно. Блокирано е и кръстовището на Петте кьошета.
Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството и на главния прокурор.
Три седмици след началото на протестите, организаторите дадоха заявка за общонационален митинг в София.
В социалните мрежи те призоваха хората да започнат да се събират още в 10.00 ч. Според заявките блокади ще има през целия ден на различни места в столицата. Организаторите призовават хората да си носят палатки, чадъри, одеяла и дрехи, защото щели да останат пред Министерския съвет до постигане на исканията си.
Напрежение между протестиращи и шофьор беляза 20-я ден на антиправителствените демонстрации.
След 22.00 ч. на кръстовището пред Софийския университет джип се опита да премине по лентата, която не беше под блокада. Така обаче удари леко един от демонстрантите и останалите го обградиха.
Пострадалият беше откаран за преглед в болница и по-късно освободен.
На шофьора бяха взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни, съобщиха от МВР.
След разговор шофьорът и пострадалият се разбраха, че нямат претенции един към друг./Вести БГ

Още по темата