Известен юрист от БСП е новият шеф на РИК област

Известен юрист от БСП е новият шеф на РИК област

Ваня Костадинова ще бъде председател на Районната избирателна комисия в Пловдив област за парламентарните избори на 11 юли.
Решението взе Централната избирателна комисия, след като преди седмица политическите сили в района не успяха да стигнат до единодушно решение. Юристката бе номинирана за председател от БСП. С натрупания опит от 2012г до 2021г в РИК 17-Пловдив област и заеманите ръководни позиции в Община Асеновград, младата социалистка се явява като председателят, който ще гарантира провеждането на честни и прозрачни избори в областта.
Въпреки промените в Изборния кодекс, Ваня Костадинова е убедена, че най-важното е да се направят избори с вот, който да бъде честен и да осигури спокойствие на гражданите, за да изразят свободно своята воля. Костадинова застава с отговорност начело на РИК 17 и с ясната цел за спазване стриктно не само на Изборният кодекс, но и на Здравния протокол относно изпълнението на противоепидемичните мерки.Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 22 май.

Още по темата