Георги Попов кацна в София, задържаха го на пистата

Георги Попов кацна в София, задържаха го на пистата


Един от най-близките хора до Васил Божков – Георги Попов, се завърна в България с редовен полет от Дубай и още на пистата на летище София беше задържан и откаран в следствия арест.

Попов е задочно обвинен, че е част от организирана престъпна група, ръководена от намиращия се в Обединените арабски емирства Божков.

Както и при други подобни процедури по завръщане на задочни обвиняеми, медиите наблюдаваха отдалеч самото пристигане.

Два буса на Съдебна охрана поеха Попов от самолетния изход, който беше различен от този на слизащите от полета Дубай-София.

По информация на БНР, той е бил придружен от трима служители на „Съдебна охрана“ по време на целия път.

Попов ще остане до 72 часа в ареста, където трябва да му бъде повдигнато, вече и лично, обвинението за участие в организирана престъпна група, а междувременно прокуратурата да реши, дали ще иска за него постоянен арест или ще предложи друга, по-лека мярка за неотклонение.

И след завръщането на Георги Попов обаче остава неясно, дали той доброволно се е завърнал в България, както твърди Божков във вчерашното си включване във Фейсбук, или става дума за решение на местния съд, който е удовлетворил искането на България за екстрадиция.

Ако става дума за второто, остава неизвестно, защо такова решение няма и по отношение на Васил Божков, който остава в Дубай и продължава да коментира случващото се тук от социалните мрежи.

Още по темата