Страшни неща откри комисия при огледа на фаталния 160-и км на АМ „Тракия“, където ТИР уби петима

Страшни неща откри комисия при огледа на фаталния 160-и км на АМ „Тракия“, където ТИР уби петима

Експерти на АПИ и представители на браншовите организации по пътна безопасност извършиха оглед на автомагистрала „Тракия“, в участъка при 160-ия километър, където ТИР уби петима души. Целта е да констатират проблемите по аутобана, предават БНТ. Приключи огледът на представителите на АПИ и браншовите организации. Всички бяха категорични, че трябва да обединят усилията си за преодоляване на пътния травматизъм у нас.
Констатираха и нередности като износена пътна маркировка, стари мантинели и разрушаване на износващия пласт на асфалта в някои участъци от магистралата. Те се разбраха да работят заедно, за да няма повече такива инциденти като този с турския ТИР. Тук бяха и представители на сдружението на шофьорите, които имат своя версия за инцидента с камиона, който уби петима души.
„Мога да твърдя, че е блокирало предно ляво колело. Това се вижда от кадрите на всички телевизии, които го показаха. При блокиране само на предно ляво колело задницата се завърта надясно и това, което се е случило – той пада настрани и помита вече всичко напред.
Но ако ограничителните съоръжения го бяха задържали в неговото платно, не е сигурно дали жертвите щяха да са по-малко, защото движещите се зад него, щяха да се ударят директно в него и може би жертвите щяха да са повече. Голямо значение е имало това колко автомобила е имало в момента на пътя“, коментира Христо Радков. Все още остава критично състоянието на 2-годишното момиченце, което пострада при катастрофата./БЛИЦ

Още по темата