Замеряха с яйца Караянчева в Благоевград

Замеряха с яйца Караянчева в Благоевград


Парламентарната шефка Цвета Караянчева беше замеряна с яйца при пристигането си за среща с местния актив на ГЕРБ в Благоевград. На площада бе посрещната от протестиращи с кофи и метли и скандирания: „Оставка“ и „Мафия“.

Така демонстрантите срещу правителството отговориха на желанието на председателя на Народното събрание да разговаря с тях. Съпровождана от охрана и областния актив на партията, Караянчева се отправи към площада, където се провеждат ежедневните протести. Хората, охранявани от плътен полицейски кордон, ясно заявиха, че не приемат диалог.

“Исках да поговоря с протестиращите, оказа се, че не искат да разговарят – хвърлят яйца. Искам да чуя защо искат оставка, какви са техните аргументи. Аз имам своите аргументи и мога веднага да ги дам“, обясни Караянчева.

Пред журналисти тя коментира и емоционалното си изказване пред актива в Лом по отношение на протестиращите, които посъветва да ходят пеша и да не се възползват от облагите, направени от ГЕРБ: “Знаете, че предизборната кампания започна отдавна. Знаете, че на такива предизборни срещи се говори по-емоционално, защото ние говорим с актива си. Мога да кажа, че аз съм изключително емоционален човек. Аз говоря по този начин, когато съм извън пленарна зала“.

Ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс ще бъде преодоляно, заяви председателят на Народното събрание. “Аз мисля, че не е основателно, защото ние изказахме своите аргументи за това да има и машинен, и хартиен вот. Защото по-възрастните се притесняват от машините, машината може да се развали. Да, ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори“, заяви тя.

Партия ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет на Благоевград, ако се стигне до предсрочни избори, каза Караянчева. “В момента правим анализ и преценка, но ще участваме разбира се в изборите“, допълни тя.

В Народното събрание ще бъде сформирана комисия с представители от всички парламентарни групи, която ще обсъжда проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ. Това е обявила на среща с партийни активисти в Благоевград председателят на събранието Цвета Караянчева. Ще се търсят и мнения от академичната общност, с цел да се съберат нужните 160 подписа за продължаване на процедурата по свикване на Велико народно събрание, допълва Караянчева, цитирана от пресцентъра на партията. 

Според нея, „най-вярната социология“ е победата на ГЕРБ в 9 общини на частичните местни избори миналата неделя. Караянчева очаква партията да излъчи и „възможно най-добрия човек“ за новите кметски избори в Благоевград.

Още по темата