Няма край – 200 души се борят с нов огнен ад край Михилци/ВИДЕО/

Няма край – 200 души се борят с нов огнен ад край Михилци/ВИДЕО/

Около 200 души се борят с нова огнена стихия, която се вихри над хисарското село Михилци.
Пожарът е пламнал снощи около 22 часа, едновременно с него е имало и 4 пожара край съседния град Баня, който се намира на територията на община Карлово. Пред ПБ Новинар директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Манкараков каза, че пожарите са умишлени. Огнищата на огъня в Баня са били загасени тази нощ, този в хисарското село Михилци е бил локализиран, но заради силния вятър се е разпалил отново.
В момента гори широколистна гора. Комисар Мангараков съобщи още, че е поискан хеликоптер, който се очаква да се включи в гасенето и да облива от въздуха, за да се потуши стихията. Няма опасност за селото и къщите на хората. На място са военни от 61 Стрямска механизирана бригада Карлово, горски служители, много доброволци от община Хисаря.Положението е страшно, коментира пред ПБ Новинар Мангараков, който е бил цяла нощ с пожарникари на място и днес пак отива към мястото на инцидента.
Припомняме, че само преди дни Хисарско се бори с нов огнен ад. Седем къщи изгоряха в село Старосел, имаше опасност да пламне селото. В същото време голям пожар имаше и в съседното село Кръстевич, където се бореха със стихията без вода.

Още по темата