ГЕРБ: Президентът ни извива ръцете да гласуваме бюджета, за да връчи третия мандат

ГЕРБ: Президентът ни извива ръцете да гласуваме бюджета, за да връчи третия мандат

„Президентът в момента се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мандат. Само че има конституционни процедури.“
Това коментира пред журналисти в парламента Десислава Атанасова, председател на ПГ ГЕРБ-СДС във връзка с изказването на президента Радев, според което третият мандат ще бъде връчен след актуализация на бюджета.
„Радев освен, че е разединител на нацията, което е доказал в годините, се превръща и в „рекетьор“ за парламентарно представените групи“, каза Атанасова.
Тя бе категорична, че не може да се поставят такива условия, защото нито една партия няма да подпише „празен чек“ срещу неясни условия.
„ГЕРБ остави подредена финансово държава и имаше ясни разчети и всички критики, че е имало пари само до юли, август или септември категорично не са верни. Нашето правителство беше отговорно, когато залагаше средства в бюджета за справяне с ковид кризата, за това всички български лекари и сестри да получат по 1000 лв., които вече трети месец не се изплащат“, отбеляза депутатът.
Атанасова попита каква е външната политика на президента Радев, след като мигрантите настъпват не само от Турция, но и от Гърция. Тя припомни, че преди време Радев е бил казал за Борисов, че неговата външна политика е сервиране на шербет и заяви, че това са въпроси, които ще бъдат поставени на предстоящото заседание на КСНС.
„Президентът не може да избяга от своята отговорност. Това служебно правителство се роди под неговия юмрук, който размахваше повече от една година – сега цялата изпълнителна власт е в негови ръце“, коментира Атанасова.
По думите й от няколко дни се водят разговори за състава и ръководствата на парламентарните комисии, но до този момент абсолютно нито една от парламентарните групи не е предложила балансирано решение./Dariknews.bg

Още по темата