Горанов категоричен: Оставката на кабинета не е на дневен ред/ВИДЕО/

Горанов категоричен: Оставката на кабинета не е на дневен ред/ВИДЕО/

Не е на дневен ред оставката на правителството. Не приемам подобни искания за нелегитимни избори няколко месеца преди редовните и то в момент, толкова исторически важен за България – приемането ни в чакалнята на еврозоната. Това заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов, който дойде в града под тепетата, за да обяви добра новина за най-голямата болница в Южна България. УБМАЛ „Св. Георги” ще строи нова детска клиника, тъй като старата е морално остаряла и много амортизирана. Владислав Горанов обяви, че е изпратен лично от премиера Бойко Борисов и от здравния министър Кирил Ананиев.
Той добави, че ще бъде вдигнат капиталът на дружеството на здравното заведение, с което ще бъдат осигурени нужните близо 17 млн. лв. за изграждането на детската клиника. Попитан дали не се страхува, че ако правителството падне, този проект ще се провали, Горанов се усмихна и каза: „Не очаквам това, но за всеки случай още утре ще внеса предложение и ще задействаме процедурата. Няма да позволя тази дългогодишна мечта да бъде изградена детска клиника и да се лекуват хиляди деца от Южна България да не се осъществи”.
Финансовият министър, който бе придружен от шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и от председателя на здравната комисия Даниела Дариткова, подчерта, че двете изключително много са настоявали пред правителството този проект да се реализира. Владислав Горанов коментира още, че снощната реакция на американското посолство е изключително адекватна и че всеки има право да протестира. „Протестиращите в лицето на Христо Иванов постигнаха целта си и се прегърнаха с другата страна.
Те получиха достъп до държавната територия и смятам, че това е правилно. Не подкрепям обаче политическите искания, които не са обосновани. Не подкрепям искането за оставка на правителството, защото то няма алтернатива. Епидемията от COVID-19 се оказа коварна, не очаквахме да продължи толкова дълго. В тази насока имаме още много работа. Няма да позволим хаос и безредие”.
Той определи като психиатрични твърденията на Васил Божков за него и каза, че не иска да коментира повече, но каквото и да е казал, го е казал в прокуратурата. Домакин на събитието, на което присъстваха и кметът на Пловдив Здравко Димитров, и областният управител Дани Каназирева, беше проф. Карен Джамбазки, управител на УМБАЛ „Св. Георги“./БЛИЦ

Още по темата