Президентът на Естония: Радев е бил контактен с човек с COVID-19

Президентът на Естония: Радев е бил контактен с човек с COVID-19

Президентът на България Румен Радев е бил контактен с болен от COVID-19 човек. Това обяви Керсти Калюлайд в профила си във Facebook.
Тя посочва още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на иницитавата “Три морета”, съобщава NOVA.
Срещата на върха „На три морета“, която се проведе вчера, може да се счита за успешна. За съжаление трябваше да отменим официалното посещение на българския държавен глава, планирано за днес, защото вчера следобед се оказа, че президентът Радев е бил в контакт с COVID-19 позитивен, преди да пристигне в Естония. Взети са всички необходими мерки. Говорих по телефона тази сутрин с президента Радев и се съгласих, че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка“, написа още Калюлайд.
По-рано от пресслужбата на президента обявиха, че визитата да държавния глава в Естония днес се отменя „поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма“. / Dariknews.bg

Още по темата