14-и ден на недоволство в центъра на София (СНИМКИ)

14-и ден на недоволство в центъра на София (СНИМКИ)

Протестиращи излязоха в центъра на София за 14-ти пореден път. Стотици са вече събралите се на площад „Независимост“ отново с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Развяват се трибагреници, настроението се поддържа от революционни песни и станалите вече популярни хитове на протеста, които озвучават площада през високоговорители.
На протеста още в 17:00 часа се появи бившият депутат Минчо Спасов, който е обвинен заради спирането на метрото в столицата преди 2 дни.Най-голямата атракция днес е легнал полугол върху чаршафи мъж с пистолет до главата и чекмедже пълно с банкноти от по 500 евро. Той заяви, че се е отчел и всичко е честно и проверено от НАП.
Протест, организиран от младежкото движение на „Да,България“, се провежда пред Съдебната палата. Акцията е под наслов“масово хвърляне на каскети“.
Мирно приключи по-рано днес националният протест срещу промените в Закона за хазарта, внесени в парламента. В София работещите в бранша се събраха пред парламента. Недоволните смятаха, че текстовете са лобистки и ще засегнат предимно малките и средните компании./DARIKnews/

Още по темата