ГЕРБ ще е под 28 номер в бюлетината, ВМРО – първи, ДПС -9-ти

ГЕРБ ще е под 28 номер в бюлетината, ВМРО – първи, ДПС -9-ти

Има такъв народ ще е 28-ми поред, а БСП – 4-ти
ЦИК изтегли номерата на бюлетините за партиите и коалициите. Заради пандемията тази година жребият се провежда при някои ограничения. Всяка партия имаше право на един представител, а коалициите – по двама. Самото теглене се предаваше онлайн за медиите.
Ако дадена партия няма регистрирана листа в даден район, няма да се оставя празно място в бюлетината за дадения РИК. По места инициативните комитети ще бъдат добавени като номера в бюлетините по поредността, в която са регистрирани.
Така ГЕРБ ще са под номер 28. Точно след тях, на 29-то място, са „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Първи в бюлетината обаче ще са от ВМРО. Под номер 9 ще се явят пък от ДПС.
БСП на свой ред ще бъдат номер 4. 24-ти поред пък са патриотичната коалиция между Воля и НФСБ. Бившият им коалиционен партньор от „Атака“ на Волен Сидеров ще събира одобрение под номер 7.
„Демократична България“ се нареждат на 11 място в бюлетината. Коалицията „Изправи се.Мутри вън“ ще се състезават за гласовете на българите под 18-ти номер. Партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ ще са 21-ви.
Тройката е запазена за БНС, под номер 2 са „Ние гражданите“, а на пето поред място са от „Възраждане“ на Костадин Костадинов. АБВ ще са 6-ти, а номер 8 е „Консервативно обединение на десницата“.
Десетката е запазена за Българска прогресивна линия. Номер 12 е партия „Възраждане на отечеството“, Движение заедно за промяната ще са 13-ти. БНО ще са номер 14, като именно под мандата на тази партия в листите влизат хората от „Българско лято“ на Васил Божков.  Партия „Нация“ пък ще е 15-та, а МИР на Симеон Славчев ще са 16-ти. На 17-то място  са от  „Граждани от протеста“, „Глас народен“ на Светльо Витков пък се нарежда 19-ти поред в бюлетината.
„Движение на непартийните кандидати“ са 20-ти. Политическа партия „Правото“ ще се подвизава под номер 22. На 23 място са партия „Благоденствие, обединение и градивност“. Партия на зелени е 25-ти номер, а непосредствено зад тях – 26-ти – са от партия „Общество за нова България“. Номер 27 е Български съюз за директна демокрация, а 30-ти – „Пряка Демокрация“. / Monitor.bg

Още по темата