Върба: Оставащите мачове ще са сериозен тест за нас! Вярвам, че ще ги спечелим (ВИДЕО)

Върба: Оставащите мачове ще са сериозен тест за нас! Вярвам, че ще ги спечелим (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред клубната телевизия ден преди мача с Берое.
– Готов ли е Лудогорец за мача с Берое?
– Следващите мачове ще бъдат сериозен тест за нас. Берое показва добри игри в досегашните срещи.  Мисля, че Лудогорец ще покаже качествена игра до края на първенството. Вярвам, че ще спечелим оставащите мачове.
– Срещу Ботев в играта на Лудогорец се забеляза сериозно подобрение в сравнение с мача с Арда?
– Имаше сериозна разлика в представянето ни. Тя бе основно в офанзивен план. За разлика от двубоя с Арда, срещу Ботев изпуснахме доста положения за гол. Бяхме много активни. Мачът бе драматичен до самия край. Спечелихме в последните секунди буквално.
– Имате ли кадрови проблеми в навечерието на двубоя с Берое?
– Единственият сериозен проблем е контузията на Пламен Илиев. Той продължава да се възстановява. Даже започна леки тренировки вече. Другите играчи са здрави. Някои от тях имат леки проблеми. Но ще бъдат готови за двубоя с Берое.
– Лудогорец води с 12 точки пред конкурентите пет кръга преди края? Това успокоява ли ви?
– Лудогорец винаги има най-високи цели в първенството и това не ни дава спокойствие. Щастливи сме, че имаме 12 точки преднина, но ни чакат още пет мача, в които трябва да вземем максимален актив.
– Как ще коментирате новия формат на евротурнирите?
– Пандемията от коронавирус промени много неща. Включително и футбола. И във вътрешното първенство, и в Европа. Предстоящите двубои ще са по-различни. Ще се решават в един мач. Чака ни много работа. Трябва да сме подготвени отлично. При всички положения за феновете ще е много интересно.
– По-добре или по-лошо за Лудогорец е правилото квалификациите да са в един мач?
– Не може да се каже. Зависи. Нека изчакаме и жребия. После ще коментираме. Все пак мисля, че предимство ще има отборът, който ще бъде домакин.

Още по темата