Който спинка сладко, има чиста съвест, смята премиерът

Който спинка сладко, има чиста съвест, смята премиерът


Който гроб копае, сам пада в него, в отлична форма съм и не ми трябва подкрепа.това  заяви пред симпатизанти на ГЕРБ от Старозагорска област премиерът Бойко Борисов.

„Щом спя спокойно, съвестта ми е чиста. Който спинка сладко, има чиста съвест. Не се поддавайте на манипулации”, каза Борисов по повод снимките от спалнята му, които се появиха в публичното пространство.

„Благодаря на кмета за поканата. Не ми мина през акъла, че имам нужда от подкрепа. Да имаш нужда от приятели и съратници – да, но съм в отлична форма, за да ми е нужна подкрепа. С радост чувам, че и Добрев, като станел председател на БСП, щял да стане премиер. Прекрасно! Това е да искаш да си лидер и да носиш отговорност, а не да се криеш зад Орешарски и да казваш после, че това, което са правили, не е правено от БСП. Ние и хубаво, и лошо, защото не сме идеални, си го понасяме, ремонтираме и продължаваме напред и си носим отговорност. Като сгрешим, се уронва нашият авторитет и като сме добри, се вдига. Това е животът. Благодаря на всички, че са дошли да чуят какво правим и като си отидат, да могат да го разкажат на съседите и приятелите си. Това няма да спре“, посочи премиерът.

Според него българският народ със своята мъдрост е пребъдил толкова години и за всяко нещо има народни поговорки. Това е пренасяно години наред.

„Не сте ли чули приказката: „Волът рие, на гърба му пада“, „Който гроб копае, сам пада в него“, „Кой нож вади, от нож умира“. Колко много мъдрости има. Кое куче ме е залаяло, все е побесняло. Всичко е Божа работа. Който посегне, още на следващия ден думите му стават валидни за него“, допълни Борисов.

Премиерът  подчерта, че нито за първи, нито за последен път срещу него има компромати и компроматна война. 

По-рано Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев инспектираха ремонтите по магистрала „Тракия“. Двамата огледаха подпорните стени на мостовите съоръжения, които се реконструират в момента.

Още по темата