Започна битката за градски лидер на БСП Пловдив

Започна битката за градски лидер на БСП Пловдив

„Изминалият мандат на Градската конференция можем да наречем мандат на изборите. С днешния форум ние, пловдивските социалисти финализираме отчетно-изборния цикъл в БСП – Пловдив“. С тези думи председателят на ГС на БСП – Пловдив Красимир Трифонов откри отчетно- изборната конференция на пловдивските социалисти, която се провежда днес. Конференцията протича при спазване на противоепидемичните мерки.
По предварителна информация председателят на втората по големина структура на БСП в страната отчита мандата 2016-2020 година пред 118 членове на най-висшия форум на партията. Средната възраст на делегатите е 52 години, младежите са 29, най- възрастният делегат е на 81 години, а най-младият на 21 години. От общия брой на делегатите, който е 132, 118 са с висше образование. Гости на форума са членовете на ИБ на НС на БСП Атанас Зафиров и Кристиян Вигенин.
„Провеждаме настоящата Конференция в сложна и безпрецедентна по своя политически, геополитически и здравен характер обстановка. Информационният поток е доминиран от тревожни новини от света, a родният политически пейзаж е допълнително замърсен със скандали. Хората са уплашени и никой не може да ги вини за това, но апокалиптичният тон на политически лидери не помага. Запазването на здравия разум в тази криза е първостепенна задача на обществено ангажираните фигури.“, заяви Трифонов пред форума.Заседанието продължава с отчети и дискусии по приетият от делегатите дневен ред.
Припомняме, че кандидатите за градски лидер на червените са седем. радски лидер на БСП-Пловдив. Това са настоящият областен лидер Георги Гергов, досегашният председател на градската структура Красимир Трифонов, Иван Петков – Бебето, Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев, Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Още по темата