Ивайло Денчев е новият временен шеф на Пътната агенция

Ивайло Денчев е новият временен шеф на Пътната агенция


инж. Ивайло Денчев

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството  Виолета Комитова от понеделник, 26 юли, инж. Ивайло Денчев е назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до назначаването на титуляр.

На 20 юли министър Виолета Комитова уволни председателя на Пътната агенция Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ.

Инж. Минчев писмено е разпоредил работата по ремонтите на пътища да бъде преустановена, а техниката – изтеглена до второ нареждане. По този начин „той си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството“, посочват от ведомството.

Писмото за спиране на всички проекти за ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.

Апостол Минчев беше назначен за председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ на 27 май тази година, след като предишното ръководство на Агенцията беше освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26 май. 

 

Още по темата