Корнелия Нинова: Един въпрос и пет факта за протестите

Корнелия Нинова: Един въпрос и пет факта за протестите

„Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата, че трите нови партии са партии на протестите, а БСП – на статуквото. Имам един въпрос и пет факта. Въпросът:
Някой виждал ли е Слави Трифонов и сценаристите му на протестите? Не. Защо тогава ги наричате партия на протеста?
Фактите:
Аз и цялата парламентарна група излязохме пред президентството още първия ден на протеста
Многократно отправихме призив към нашите структури да се включат и го направихме – депутати, общински съветници, членове и симпатизанти бяха всеки ден по площадите в страната
Нашата телевизия от ден първи отразяваше събитията, на живо излъчване, често до полунощ и сътрудничеше с Ройтерс по тяхно искане, за да види целият свят какво се случва в България
Направихме собствен протест с хиляди наши членове и симпатизанти като преместихме събора на Бузлуджа на жълтите павета
Единствено БСП внесе вътре в парламента исканията на протеста като законни и докрай се бори за тях
Това са необоримите факти. Част от стария модел на управление е манипулацията. Част от промяната е да се уважава истината. Ние сме за промяната. Последователни и принципни, както сме били досега“.
С тази реакция във Фейсбук лидерът на БСП припомни детайли от реалността отпреди няколко месеца, когато БСП бе активен участник не само в протестите, но и двигател на законодателната инициатива в българския парламент, породена от вълната на недоволство в държавата.
Нинова призова да не се подменя истината. Тя настоя да не бъде омаловажавана ролята на БСП в процесите на промяната както през лятото и есента на 2020 г., така и сега.
 

Още по темата