Безидеен Левски не успя да пречупи 10 от Етър (ВИДЕО)

Безидеен Левски не успя да пречупи 10 от Етър (ВИДЕО)

Снимка: levski.bg

Левски не успя да победи Етър в мач от XVIII кръг на родния футболен елит. На стадион „Ивайло“ във Велико Търново, съперниците не стигнаха до гол, завършвайки при 0:0. Столичният гранд показа изключително безидейна игра, като до последните 10 минути на мача дори нямаше точен удар. От 84-ата минута домакините заиграха с човек по-малко, заради червен картон на Мариян Иванов, но и това не помогна на възпитаниците на Славиша Стоянович.
Етър можеше да поведе след по-малко от 60 секунди игра. Грешка в защитата на гостите позволи на Ловре Кнежевич да се откъсне сам срещу Микулич. Точно преди да нанесе удар обаче, Начо Монсалве направи решителен шпагат, чистейки в корнер.
Левски отговори 2 минути по-късно. Рерас центрира отляво, а Здравко Димитров продължи с глава към абсолютно непокрития на границата на вратарското поле Найджъл Робърта. Нидерландецът засече с глава, но изключително неточно.
В 8-ата минута Даниел Младенов стреля мощно от въздуха, но над вратата.
В 31-ата минута Левски организира бърза контра. Здравко Димитров нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала. Топката обаче премина покрай лявата греда.
10 минути по-късно Здравко Димитров проби мощно отляво и почти от аутлинията върна пред наказателното поле. Там необезпокояваният Илия Юруков си нагласи топката и стреля, но кълбото мина на сантиметри над напречната греда.

В 47-ата минута Етър по чудо не поведе. Звонимир Микулич скочи да улови спокойно балонно центрирана топка. Заедно с него обаче скочи и Начо Монсалве. След сблъсъка между съотборниците, топката стигна до Гаетан Коуку, който обаче не успя да я насочи в опразнената врата.
В 71-ата минута Алдаир се озова на добра позиция в наказателното поле. Ударът му обаче бе за статистиката – слаб и право в Микулич.
Малко по-късно бе маркирана съмнителна засада на Робърта, след центриране от фал. Така или иначе обаче, останалият сам срещу вратаря нидерландец не успя да прати топката в мрежата.
В 84-ата минута Робърта проби отдясно, нахлу в наказателното поле и опита да вкара от много малък ъгъл, но Господинов изби. В ситуацията нидерландецът имаше опция да намери и намиращия се на отлична позиция Валери Божинов, но не го стори.
Секунди по-късно Етър остана с човек по-малко. Мариян Иванов фаулира в гръб Валери Божинов, за което получи втори жълт и съответно червен картон.
В 86-ата минута Драган Михайлович се озова на стрелкова позиция в наказателното поле. Ударът му обаче бе уловен сигурно от Господинов.

Още по темата