Оздравял от COVID-19 получи сметка за над 1 млн. долара за престоя си в болницата

Оздравял от COVID-19 получи сметка за над 1 млн. долара за престоя си в болницата

На 4 март 70-годишният Майкъл Флор постъпва по спешност в болницата в Сиатъл след заразяване с коронавирус. Два месеца по-късно, на 5-и май, пациентът е изписан от лечебното заведение, но точно тогава научава и неприятната новина, че трябва да заплати над 1,2 млн. долара за медицинските грижи, които е получил през тези два месеца.
Във фактурата, която е с обем 181 страници, подробно е описано за какво трябва да бъде заплатено. От нея става ясно, че възрастният мъж е бил настанен в болнична стая, която дневно му е струвала 9736 долара. Отделно трябва да заплати още 409 000 долара за това, че стаята е трябвало да бъде преобразувана в специално стерилизирано пространство заради естеството на заразяването му. Към сметката му се добавят и още 82 000 долара за използването на респиратор в продължение на 29 дни, както и 100 000 долара за всеотдайните грижи на лекарите, които го върнали към живота, когато той е бил на косъм от смъртта.
За щастие Флор е част от Националната здравна осигурителна програма Medicare, която поема разходите на всички възрастни хора над 65-годишна възраст и той няма да плати нито цент от престоя си в болницата./Новините БГ

Още по темата