Водачи на протеста вече не искат промени в Конституцията и ВНС

Водачи на протеста вече не искат промени в Конституцията и ВНС

Водачите на различните крила на протеста дружно реагираха с неодобрение на предложените от премиера промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание. Извънпарламентаните фракции се стреснаха и от заявката на Борисов за редуциране на броя на депутатите.
В един глас недоволство изразиха от фракциите около Христо Иванов, Отровното трио и Мая Манолова, а покай тях и лидери на други бъдещи и новоизлюпили се политически формации, като Цветан Цветанов и Слави Трифонов.
„Демократична България“ е против нова Конституция, Велико народно събрание и не одобрява намаляването на броя на депутатите до 120 в обикновено НС и до 200 – във ВНС. Това заяви лидерът на „Да, България и от името на ДСБ и Зеленото движение.
Иванов смята още, че нито една от анонсираните промени от премиера Бойко Борисов в частта за съдебната власт не изисква свикване на ВНС. „Това не е начин за рестартиране на демокрацията, а тупкане на топката“, отсече Иванов във видео, публикувано на профила му във Фейсбук.
Борисов няма право да пише основния закон, той ще сътвори Конституция на мафията, скочи и Мая Манолова, която протестира заедно със „Системата ни убива“.
И Отровното трио недоволно от заявката за промени в основния закон. Триото Хаджигенов, Бабикян и Минеков изрази неодобрението си с общо изявление в социалната мрежа, в което повториха досущ Манолова. „Това ще даде възможност мафията да създаде свой Основен закон, изработен от неговото Народно събрание и да му бъде спечелено време до януари, за да остане на поста си.
„На практика нито едно от исканията на протеста не е уважено“, сърдят се те и продължават да искат оставки.
В същото време през последните седмици именно на протестите гражданите нееднократно се обявиха за промени именно в Конституцията и за свикване на ВНС, с което пък опровергават твърденията на водачите си, или може би потвърждават разликата между исканията на хората и онези, които си присвоиха протеста им./Dariknews.bg

Още по темата