Кметът на община Марица– гост на откриването на учебната година в УХТ

Кметът на община Марица– гост на откриването на учебната година в УХТ

Кметът на община Марица бе гост на откриването на учебната 2020/2021 г. в Университета по хранителни технологии. По време на официалната церемония студенти  изнесоха знамето на учебното заведение.
Ректорът на университета проф. д-р Пламен Моллов поздрави първокурсниците за избора, който са направили.
„Скъпи студенти, колеги-преподаватели, родители. Моето послание към Вас като ректор е свързано с отговорността, която носим пред 3 поколения – да останем на нивото на нашите предци и да съхраним наследството, което са ни завещали основателите на университета, да останем на висотата на тяхната кауза и да предадем на нашите студенти най-важният урок – този по житейска и професионална почтеност.“, заяви проф. Моллов.
„Това реномирано учебно заведение, в което и аз съм завършил магистратура, е лидер в българското висше образование, наука и иновации и предпочитано от  младежите с визия за бъдещето си. Възпитаниците на Университета по хранителни технологии разнасят славата на страната ни по целия свят.“, коментира кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.
На тържеството в двора на Университета присъстваха вицепремиерът и зам.-министър по туризма Марияна Николова, зам. – министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов, областният управител Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко Димитров и други официални лица и представители на местната власт и академичните среди.
Накрая целият академичен състав на Университета по хранителни технологии и официалните гости си направиха обща снимка.

Още по темата