Кравата Пенка остава без дом, собственикът ѝ се заканва да я отведе в парламента

Кравата Пенка остава без дом, собственикът ѝ се заканва да я отведе в парламента

Преди две години кравата Пенка от кюстендилското село Мазарачево избяга в Сърбия. Заради преминаването на животното до страна извън Европейския съюз, според действащото законодателство, българските власти трябваше да умъртвят животното. Пенка, обаче беше помилванa. За нейното спасяване беше направена петиция, в която се подписаха хиляди. Дори сър Пол Маккартни от легендарните „Бийтълс“ излезе с призив в защита на кравата Пенка. Евродепутати също се застъпиха за кравата.
След усилено търсене стопанинът ѝ я намира в Босилеград и връща Пенка у дома. От най-обикновена крава, Пенка се превърна в кралицата на обора.
„Има си хубаво теленце Джон. Радвам се на кравата и на теленцето“, сподели пред Нова телевизия собственикът ѝ Иван. „Кръстих теленцето Джон на името на английския депутат Джон Флак, който помогна за оцеляването на кравата“, добави той.
Заради трудностите, през които са преминали и преживели заедно, Пенка е слабостта и гордостта на стопанина си.
Над Пенка и останалите 26 крави обаче са надвиснали отново черни облаци, твърди стопанинът им. Скоро той няма да има къде да ги отглежда, защото са отнели имота му. Самият той недоумява защо, след като има всички необходими документи, съдът дава спорния имот на негов съселянин. Обезверен Иван се надява единствено на помощ от най-високо ниво. Затова кани премиерът Бойко Борисов лично да го посети.
Ако скоро имотния проблем на Иван не се реши, той обмисля да отведе Пенка в парламента и там да я остави за отглеждане./Новините БГ

Още по темата