ГЕРБ с нова атака срещу шефа на ДФ „Земеделие“, изразиха тревога за родното земеделие

ГЕРБ с нова атака срещу шефа на ДФ „Земеделие“, изразиха тревога за родното земеделие

От ПП ГЕРБ разкриха нова информация от миналото на настоящия директор на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов. Според лидера на младежката формация Георг Георгиев Михайлов е имал обща фирма с източената и фалирала през 90-те години банка „Славяни“, в чието управително тяло влизали 18 лица от бившата Държавна сигурност.
,,Г-н Михайлов е бил също така съучредител и на Българо-американската търговска камара, в която не е имало нищо американско и която е просъществувала около една година. През това кратко време въпросната камара е била управлявана от г-н Барух Чакъров, който е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания „Балкан“ и дясната ръка на Гад Зееви“, припомни Георгиев.
Не твърдим, че той ги е фалирал, но съвсем резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие? И само още един интересен факт – сдружението „Тамплиери“, в което също е участвал г-н Михайлов, е закрито от съда. Както сами виждате, много от фирмите и сдруженията, в която под някаква форма е участвал Борис Михайлов, са или закрити, или фалирали, отбеляза Георг Георгиев.
,,Няма забранени въпроси за хората, които се намират на публични длъжности. Това не е опит за скандал. Просто тези въпроси се нуждаят от отговори“, посочи от своя страна Тома Биков.
Припомняме, че и през вчерашния ден от ГЕРБ изразиха резервите си спрямо новия директор на ДФЗ, след като изнесоха данни, според които Борис Михайлов е бил разследван за данъчни измами./Новини.БГ

Още по темата