За 86-и път протестиращи поискаха оставката на кабинета и главния прокурор

За 86-и път протестиращи поискаха оставката на кабинета и главния прокурор


За 86-та вечер протестиращи се събират пред президентството в с искания за оставките на правителството и на главния прокурор. От т.нар. Отровно трио (Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов) представиха нови 100 подписали се интелектуалци към отвореното писмо, с което искат промяна и оставки.

„Заставаме срещу модела „Борисов-Доган-Пеевски“ и свързаната с него корупция, довела до разграбването на ценен обществен ресурс и до тежка криза на доверието в обществото“, се казва в писмото, подписано вчера от 123-ма интелектуалци, представители на културата, изкуството и науката.

Сред подкрепилите го днес са актьорите Цветана Манева, Явор Милушев, Анастасия Ингилизова, Весела Бабинова, Юлиян Вергов, а също архитекти, режисьори, писатели, учители, художници. „Търсят се още такива хора, които да се присъединят към инициативата“, допълват от Триото.

На 5 октомври, в 16.30 ч. местно време, пред централния вход на Европейския парламент (ЕП) в Брюксел, група българи, сред които проф. Велислав Минеков, ще дадат подробности за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България, съобщиха от „Отровното трио“. Те допълват, че всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия, и имат възможност, са добре дошли да подкрепят усилията евродепутатите да бъдат информирани преди началото на заседанието на Европейския парламент.

Още по темата