Политолог освети задкулисния план как ще бъде утвърдено правителството на ИТН

Политолог освети задкулисния план как ще бъде утвърдено правителството на ИТН

Според политолога доц. Борис Попиванов хората са показали чрез вота, че са склонни да дадат определен аванс на ИТН, но той не е безусловен, предава „Стандарт“.
„Загадъчността на офертата на Трифонов кореспондира с резервираността на избирателя“Доц. Попиванов подчерта, че независимо дали ИТН ще бъдат първа сила в 46-ия парламент – ще имаме формация с претенциите да управлява със собствени предложения, а не в коалиционни формати, която е с най-ниското възможно доверие – както на избори, така и като състав на парламентарната група – в цялата демократична история.
Това трябва да е много сериозно предупреждение срещу опитите да продължава арогантността към медии, партии и цялото т.нар. статукво:
„ИТН поставят всички останали парламентарни формации пред една много ясна дилема – или подкрепяте това, което ние ви предлагаме, или вие ще бъдете виновни, че отново отиваме на избори“.
Политологът смята, че Трифонов не иска нови предсрочни избори:
„Той мисли, че ще постигне успех с този проектокабинет, защото другите ще бъдат по-притеснени от самия него, че ще са виновни за разпадането на 46-ото НС“.
Прогнозата на доц. Попиванов пред БНР е, че ще бъде утвърдено правителство на ИТН, но може и да бъде с леко променен състав./БЛИЦ

Още по темата