Корнелия Нинова: Искането за оставка на президента е абсурд

Корнелия Нинова: Искането за оставка на президента е абсурд


Председателят на БСП Корнелия Нинова определи днес в Ямбол искането на ДПС президентът Румен Радев също да подаде оставка като „абсурд“. Тя заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и ще настоява за машинното гласуване.

„БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството на Бойко Борисов“, категорична е Нинова. „Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са постоянно по площадите. Вътре в парламента като единствената парламентарно представена сила, която иска оставката на кабинета, го правим отвътре в парламента“, посочи тя.  

Искането за оставка и на президента Радев, Нинова коментира така: „Абсурд! Стоим зад президента, както винаги сме го подкрепяли. Смятаме, че той изпълнява това, което обеща като кандидат за президент“.

Според Корнелия Нинова оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева, трябва да се тълкува в широк аспект. „Става въпрос за блокаж на изборния процес от страна на управляващите чрез машинно гласуване. Обратно на нашето желание. Ние заявихме, че оставаме в този парламент само и единствено за машинно гласуване, като гаранция за честни избори. Ние настояваме спешно и веднага да се задвижи това, защото без машинно гласуване, рискуваме Борисов отново да фалшифицира изборите“, каза лидерката на социалистите. 

Що се отнася до избора за председател на БСП, Нинова заяви, че структурите в страната са готови за вота в събота.

Още по темата