Пъбове, хотели, фризьорски салони, кина и музеи отново отвориха врати във Великобритания

Пъбове, хотели, фризьорски салони, кина и музеи отново отвориха врати във Великобритания


Днес Великобритания премина към нов етап от връщането си към нормалния начин на живот. Пъбове, хотели, фризьорски
салони, кина и музеи отново отвориха врати, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че според някои наблюдатели стъпката е преждевременна, на фона на пандемията от новия коронавирус.

В пъб в Северен Лондон Андрю Славински, на 54 години, пие първата си от три месеца пинта „Гинес“. „Усещането е прекрасно, все едно, че си спечелил (футболното първенство)“, казва той, макар че заради задължителната физическа дистанция задушевната атмосфера на пъбовете да е малко нарушена. Милиони англичани се очаква да посетят пъбовете през този уикенд, който се очертава като исторически, според представител на сектора.

„Трябва да отидете да се храните в ресторант, за да защитите работните места на цяло едно поколение, белязано от коронавируса“, прикани днес своите сънародници финансовият министър Риши Сунак. „Трябва да се научим отново какво е това човек да излезе навън“, подчерта той.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия предпочетоха да определят свои собствени графици за излизането от карантината.

Новият коронавирус във Великобритания далеч не е победен. Досега той е причинил смъртта на 44 000 души и това е най-големият брой починали в Европа и трети в света. В град Лестър, Централна Англия, разпространението на вируса се ускори чувствително и това принуди властите да поставят отново под карантина 600 000 души.

Вчера Световната здравна организация отново би тревога и за пореден път призова страните, засегнати от разпространението на новия коронавирус, „да се събудят“ и да видят заплахата, отбелязва Франс прес.

Още по темата