Митов и Атанасова: Видя се политическа арогантност и ужасни практики в НС

Митов и Атанасова: Видя се политическа арогантност и ужасни практики в НС

Когато най-голяма парламентарна група, коалицията спечелила изборите, те кани на разговори, най-нормално е да отидеш да чуеш какво имат да кажат. Това заяви предложеният за премиер Даниел Митов, след като върна мандата за съставяне на правителство при президента.
„Бяхме готови с преговорни екипи, разговори за политики. Не е нужно да се проявява такава арогантност – това бе политическа незрялост. Емоциите от лятото, са си емоции от лятото. Институционалният разговор е нещо друго. Не може да се заобикаля първата политическа сила“, каза още Митов.
„Не знам какво да очаквам от „Има такъв народ“. Знам само, че на България и е нужен солиден политически кабинет. Ще реагираме по начина, по който те действат. Има задкулисни договорки“, допълни депутатът от ГЕРБ.
„Можеше или да върнем мандата, или той да се гласува. Не видяхме желание за разговори от другите политически партии. Няма нужда българите да стават свидетели на низости при обсъждане на правителство“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.
„Видяхме връщането на най-ужасните порочни практики в НС – гласуване с чужди карти, опити за променяне на правилник без ясни правила и за връщане на политическото номадство“, разкри Атанасова.
„Време е за решения, а те са отговорност на парламента. Вече нищо не зависи от нас – предложихме какво можехме, не се приеха“, категорична бе тя за следващото правителство.
„От групата на ГЕРБ искаме да видим структура и политически приоритети. Не знаем дали имат решения за бъдещето на страната“ отговори Атанасова на въпрос биха ли подкрепили правителство на „Има такъв народ“.
През президента, Атанасова заяви, че от ГЕРБ са съобщили притесненията си около неприоритетни теми в парламента./Новини.БГ
 

Още по темата