Освободиха здравен работник от училище в Русе, върнал ученик без маска

Освободиха здравен работник от училище в Русе, върнал ученик без маска

Кметът на Русе Пенчо Милков, е освободил от длъжност здравен работник от училище „Васил Левски“ в града, след като в общината бил получен сигнал за нарушение, съобщиха от Общината.
Сигналът е отпреди няколко дни. Според него, здравният работник върнал ученик от училище обратно вкъщи, тъй като бил без предпазна маска. От общината обясняват, че на детето е трябвало да му бъде осигурено предпазното средство.
От кметството предприели незабавни действия за изясняване на ситуацията, като били изискани писмени обяснения от медицинския специалист. Изяснено било, че медицинското лице не е спазило насоките за работа в учебните заведения в условията на COVID-19 и е допуснало нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. По тази причина кметът е прекратил трудовите правоотношения на служителя.
Заради случая се е състояла извънредна работна среща с медицинските специалисти от здравните кабинети на детски градини и училища, на която е обсъдено стриктно спазване на задълженията в условията на пандемия и на етичните норми в работата с деца.
Обърнато било внимание, че грижата за децата и опазването на тяхното здраве е приоритет в работата на общината./ Dariknews.bg

Още по темата