Политическият проект на Божков „Българско Лято“ започва от утре

Политическият проект на Божков „Българско Лято“ започва от утре


Проект „Българско Лято“ започва от утре, съобщи Васил Божков. Той отчете край на допитването до последователите му в социалната мрежа „Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?“. 64% от гласувалите казват, че ще го подкрепят срещу 36 процента, гласували с „не“. 

„Резултатите от него показват необходимостта хунтата да бъде спряна и да бъде потърсена отговорност за действията и бездействията“, коментира от Дубай босът на „Нове холдинг“. 

И добавя: „Знам, че очаквате още доказателства. Целта ми не е да създавам зрелища, а отговорните да получат заслуженото си. За това ще предоставя доказателствата там, където няма да бъдат пренебрегнати, унищожени и потулени.“

На 8 юни с анкета на своята фейсбук страница Божков попита последователите си в социалната мрежа „Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?“

Ден по-късно в интервю за „Блумбърг“ босът на „Нове холдинг“ заяви, че смята да влезе в политиката. „Нуждаем се от нов политически проект. Властта трябва да бъде конфискувана от Борисов“, казва Божков пред „Блумбърг“ по телефона от Дубай, където той бе задържан за кратко, но след това бе освободен.

В България той е с 18 повдигнати обвинения, включително за подкуп и поръчителство на убийствата на четирима души.

Според публикуваните от Божков позиции, проектът му залага на върховенство на закона, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители и референдуми за важни обществени теми.

Освен това бизнесментът настоява за електронно гласуване и администрация, прозрачност на отношенията между бизнес и власт,  персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона.

Обещания има и за забрана на партийните субсидии и за финансова ревизия на досегашното управление 

Още по темата: 

Математикът Васил Божков заложи на куц кон?

Божков честити рождения ден на Борисов с нова порция кореспонденции

Божков да си пише, аз строя, заяви Борисов

Прокуратурата погна още една фирма, свързана с Васил Божков

Още по темата