Напълно ваксинираните в САЩ ще могат пак да пътуват

Напълно ваксинираните в САЩ ще могат пак да пътуват


Хората в САЩ, които са напълно ваксинирани срещу коронавируса, ще могат да започнат да пътуват отново, като взимат предпазни мерки, тоест носят маска и спазват физическата дистанция. Това обявиха днес американските здравни власти, предадоха световните агенции.

За пътниците в пределите на САЩ не се изисква никаква карантина или тест за коронавирус след края на пътуването. Но за ваксинираните международни пътници все още ще се изисква отрицателен тест за коронавируса преди качването на самолета, с който се връщат в САЩ. Препоръчва се и тези хора да се тестват отново от 3 до 5 дни, след като върнат в САЩ. Те ще трябва да спазват карантина в САЩ само ако тя се изисква от местните власти.

Ваксинираните пътници, които отиват зад граница, пък не трябва да представят отрицателен тест за коронавируса при напускането на САЩ, освен ако властите на съответната страна, в която отиват, не го изискват.

Един човек е смятан за напълно ваксиниран две седмици след инжектиране на втора доза от ваксината, която се поставя в две дози, или след единствената доза от ваксината, която е в една доза.

Още по темата