Потресаващи разкрития! Конгрес на БФС се печели с анцузи, хотел и кьор софра! (ВИДЕО)

Потресаващи разкрития! Конгрес на БФС се печели с анцузи, хотел и кьор софра! (ВИДЕО)

Преди няколко дни един от кандидат-президентите за БФС Димитър Бербатов, заедно със своя екип, посети Перник, където се срещна с огромна част от местните клубове. Местният канал „Струма“ разпространи репортаж, в който се чуват и част от мненията на присъстващите клубове и проблемите, които те имат в аматьорския и детско-юношеския футбол.
От кадрите става ясно и как се печели конгрес на БФС. Един от ветераните и дългогодишен делегат по конгреси Михаил Величков разкри какво и как се случва на един такъв форум: „Много добре знам кои делегати, оттук присъстващите, ще бъдат и на Конгреса. Делегатите се определят от областния ръководител на футбола. Той е на щатна длъжност и си подбира хората. Мишо Величков, този, онзи, при условие, че Мишо ще гласува за еди кой си. Аз съм наясно, че го знаете това. Всички, които сме били делегати знам как ни „свалят“. Торбите с анцузи, еди какво си, еди що си, хотел „Родина“, кьор софра, знаем го всички как става“, каза Величков пред Димитър Бербатов и всички присъстващи.

Думата взе и Георги Мирчев от Черногорец Ноевци: „Проблемът започва от ръководството на БФС. Те са една пиявица. Благодарение на тях в пернишка област отборите от 40 вече са 20. Това е за 10 години. Ако не са общините да подпомагат аматьорския футбол, отборите ще останат 3, не повече. Откъде идва всичко? Такса правоучастие 100 лв, такса картотекиране 10 лв на брой, както и за детските картотеки. Къде отиват тези пари не се знае? Всеки картон се плаща. На даден аматьорски мач всяко нарушение е санкционирано от съдията. Ние сме селски клубове, но държим селото живо. Ръководството на БФС не знаят проблемите на аматьорския футбол. Много е хубаво, че имате идея в Изпълкома да влезе човек, който е наясно с проблемите на този футбол“, каза Мирчев.
Своето мнение изказа и президентът на Легия Рударци Никифор Никифоров, който заяви, че Областните съвети са еднолични фирми. „Картони се праскат, защото областният председател тези пари са си при него. Парите от картотеки къде са? Ще продължи ли да бъде така. Тези дребни 10-15 лв. за картотека и 30 лв. за картон. Това нещо прави мачовете на пастет. В буквалния смисъл на думата. Интересува ме детско-юношеския футбол, от което зависи националния отбор. Ще си кажа моята логика. Преди време имаше бележки, които се даваха, за да преминеш от клуб в клуб. Тогава можеше да се тренира по местоживеене или където учиш. Сега какво се получава? Няма никакви бележки, няма нищо. Излизам да играя с моя отбор за първенството на подготвителни на „Царско село“ и 6 треньора от София ми чакат децата. Аз на следващия кръг не мога да събера и 11“, каза Никифоров.
Друг проблем, който бе изтъкнат е изискването отборите от областните първенства да бъдат ръководени от треньори със съответните лицензи, които струват доста пари.

Още по темата