Кой е Любомир Яков от Красново-изпратил имейл със заплаха за убийство срещу Ива Митева

Кой е Любомир Яков от Красново-изпратил имейл със заплаха за убийство срещу Ива Митева

Прокуратурата  повдигна обвинение на задържания за отправяне на заплаха с убийство срещу председателя на Народното събрание Ива Митева. Очаква се да бъде удължен и арестът му със 72 часа и ще бъде поискано „задържане под стража“ за постоянно на криминално проявения. Задържаният е 26-годишният Любомир Яков, който е с адресна регистрация в пловдивско село. Мъжът беше установен и арестуван само за няколко часа.
Яков е задържан късно снощи в Стара Загора. Той е направил пълни самопризнания, че е изпратил заплашителния имейл към председателя на Народното събрание Ива Митева. Направил го е от градинка, близо до жп гарата. Все още не е ясно откъде е ползвал интернет.
Името му нашумя през 2020 г., когато той получи условна присъда за телефонна заплаха. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е установено, че заплашителните обаждания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора.
За него се знае, че той е имал много профили в социалните мрежи, където се е представял за сирак и е искал помощ от хората, като по този начин е мамел тези, които са решили да му помогнат. Замесен е и в хулиганска проява – след скандал с водач на тежкотоварен камион той разбива стъклото на камиона.
Очаква се прокуратурата да поиска най-тежката мярка за задържане спрямо него.
Източник: БНТ
Снимката е илюстративна

Още по темата