Сряда, 17 февруари – Ден на Меркурий и на значителни промени в живота

Сряда, 17 февруари – Ден на Меркурий и на значителни промени в живота

Сряда, 17 февруари – ден на Меркурий – на напрежение, динамика, обрати… След този ден ще настъпят значителни промени в живота ви

Днес е много важен ден. Планетите Сатурн (свързвана с ограничения, ред, закон, правила) е в напрегната точна конфигурация с Уран (асоциирана със свободата, новото, промяната).

Това се подсилва и от Луната, която в Телец е с мощна енергия и днес се присъединява към Уран. Венера (изборът, любовта) прави същата напрегната конфигурация към Марс (активност, действие, страст).

Какво означава това?

В личен план за всички представители на зодиите ще е валиден принципът – спомнете си периода от 1999 г. до 2001 г. и какви промени са настъпили в живота ви. Заедно Сатурн и Уран работят по основна актуализация на „софтуера“ ви спрямо съществуващата реалност. Навсякъде виждаме доказателства за изместването на приливите и отливите по отношение на колективното съзнание, ставаме свидетели на разпадането на стари обосновки, свързани със социални и политически идеологеми, които вече не служат на човечеството.

Сатурн е архетипът на времето, а Уран е революционизиращ и модернизиращ архетип.

Ето какви революционни промени да очакват представителите на различните зодии:

СКОРПИОН

Не очаквайте скоро да забавите темпото! По един или друг начин, шест планети, обикалящи Водолей, със сигурност ще ви влияят – на дома и семейството. Стресът, несигурността, вълнението – това са „подписите“ на Водолея. Има периоди, когато интуицията ще ви служи добре. Използвайте Венера във Водолей, от 1 до 25 февруари, за да реализирате дейности от всякакъв вид. Разкрасете дома си, направете нещо хубаво  и приятно за себе си. До 25 февруари Меркурий във Водолей е добър за връщане към недовършени проекти, разговори, проучвания, програми за упражнения и други. Може да е време да дадете на някого втори шанс или да опитате да се захванете отново с някакъв позабравен проект. Разбира се, би било разумно да внимавате за обичайните ретроградни хитрости на Меркурий, т.е. неочаквани ремонти, разходи, здравословни проблеми, обратни пътеки, произшествия и подобни. Марс обикаля Телеца до 3 март. Нека приоритет бъде за вас качеството, а не количеството или по-евтината цена. Подбирайте добре на кого искате да отделите от времето си, но не бързайте да постигате целите си – важно е да усетите пътя. Сатурн поставя на квадрат Уран на 17 февруари – това е първото от трите изравнения, които ще наблюдаваме през годината. Двете планети ще се срещнат отново на 14 юни и 24 декември. Тази 2021 г. носи голяма промяна във вътрешното съзнание, амбицията, социалния живот, кариерата, в бизнес целите ви. Това е основна година за преосмисляне на личния живот и промяна. Ще възприемате 2021 г. като година на важно личностно израстване.

СТРЕЛЕЦ

За представителите на зодия Стрелец февруари се открива с Меркурий във Водолей в началото на 3-седмично ретроградно турне. Както е типично за транзита, очаквайте промяна в начина на мислене или в по-сериозните ви намерения – както лични, така и на хората около вас. Венера може да подобри комуникационните ви способности, креативността, социалния ви живот и популярността ви. В личен план Сатурн и Уран ще повлияят върху вас, като предизвикат голямо преструктуриране на вашето вътрешно съзнание. Не сте същият човек, какъвто сте били някога, когато е имало подобно преструктуриране –  през 1999 г. -2001 година. Вие много сте израснали в духовен план. Този транзит ви поставя на платформата на вашето бъдеще. Когато стигнете до края на годината, ще почувствате, че сте се преместили много напред.

КОЗИРОГ

Този продължителен транзит Уран/Сатурн ще държи фокуса върху необходимото и желано преоткриване, върху личното и материалното. Сатурн и Уран са задали параметрите на живота ви по начин, който ви е позволил да изследвате житейската си цел, да извършвате важна кармична работа. Часовникът вече е в напреднал час. Годината, която предстои, ускорява процеса на пресичане на важната линия – онази, маркираща преминаването от миналото към бъдещето.

ВОДОЛЕЙ

Чувате бръмчене? Нямате нужда от кофеин с шест планети във Водолей – вие сте истински запален двигател! Но се опитайте да бъдете поне малко по-обективни. Венера във Водолей ви помага да бъдете видени в благоприятна светлина. Този транзит ще ви държи в състояние на привличане, така че по всякакъв начин се възползвайте от възможността да привличате внимание. Може да почувствате забележима промяна през последните десет дни от февруари, когато транзитите се движат по по-малко интензивна и по по-плавна писта.

РИБИ

Представителите на зодия Риби ще са под въздействието на шест планети във Водолей. Ще ви е необходимо да се откъснете от обичайните ви дейности, за да се посветите на творчески проекти за изучаване, изцеление или търсене на душата. Дайте си допълнително време да обмислите намеренията си, да наблюдавате и да ги усетите по-дълбоко. От днес започват да се открояват ключови периоди, в които можете да преминете на по-високо духовно ниво. Макар че е възможно и нищо да не усетите, имайте предвид, че процесът вече е в ход, както по отношение на базовата линия на реалността, така и спрямо вътрешното ви съзнание. Външният свят се променя и вие също се променяте. Сатурн/ Уран ускоряват прехода между това, което е било, и това, което се формира, между миналото и бъдещето. Заложете на вътрешния си глас, интуицията и търсете промяна вътре в себе си, заложете на вътрешно самоусъвършенстване и благотворителност за болници.

ОВЕН

Около вас е изобилие от нови възможности. Меркурий може да ви дърпа по обратния път, но останалите планети дават зелена светлина на нова писта. Заложете на нови идеи, интереси, перспективи. Преоткривайте. Използвайте следващите няколко седмици, за да бъдете по-активни в социалните мрежи. Както е типично за Меркурий, който е ретрограден, очаквайте да се срещнете отново с хора, които не сте срещали от доста време. Плановете ви могат да се променят. Може да се наложи да се справяте с неочакван ремонт у дома, който ще ви отнеме време и пари. Докато Меркурий във Водолей е добър за поемане на рискове или нестандартно мислене, то когато Меркурий е ретрограден, е време да бъдете по-разумни. Имайте предвид, че предприемането на рискови начинания или правенето на прибързани заключения, може да ви накара по-късно да съжалявате.

ТЕЛЕЦ

Ще усетите прилив на енергия. Венера във Водолей ще ви повлияе така, че ще сте в настроение за нещо ново. Сатурн ще ви принуди да направите първите крачки. Вие сте наясно с това, усещате го в мозъка на костите си – крайно време е да запретнете ръкави и да се заемете за работа. Юпитер във Водолей увеличава както стимулите, така и нуждите. Сега е подходящо да помислите за нов път в кариерата или да започнете собствен бизнес. До 20 февруари Меркурий ще е ретрограден. Ако нещата не вървят по план, помислете да се придържате към действия на принципа проба и грешка. Подходящо време е да възобновите проекти, които са ви били наложени. На 17-ти февруари ще усетите, че има нещо различно в света около вас – вие сте в процес на актуализация. Този транзит ще ви накара да претърпите значителни вътрешни и външни промени през следващата година. Но имайте предвид, че това е процес и ще ви е необходимо време.

БЛИЗНАЦИ

Очаквайте да преоткриете себе си. Внимавайте, защото Венера/ Меркурий могат да съберат сцени от живота ви под форма „дежа вю“. Ще преживеете страхотен тласък на планетарната енергия за вашия знак. Вашата интуиция и творчески потенциал ще достигнат до по-широка аудитория, ще жънете успехи в разработването на нови теми, ще разширявате социалната си мрежа или клиентска база. Сатурн/  Уран ще повлияят на голямата картина, която ще маркира важните „контролни“ точки в живота ви. Тази 2021 г. ще бъде година за лична и новаторска промяна, свързана с много по-широкоспектърен творчески процес, със социална и политическа еволюция.

РАК

За вас е настъпило време за преосмисляне! Наблюдаващите се транзити могат да ви се отразят като увеличаване на стреса и по-голямо изчерпване на енергията ви за интимни или приятелски отношения. В някои ваши връзки може да настъпи момент на разрив. От друга страна, нещо съвсем ново може напълно да ви погълне. Перспективите пред вас могат да бъдат вълнуващи, но предположенията и несигурността все още ще ви влияят в комбинация, докато Меркурий продължава да е ретрограден (до 20 февруари). На 17-ти февруари Сатурн прави ъгъл с Уран. Върнете се назад в спомените си и се замислете какви значителни повратни моменти сте преживели. През предстоящата година Сатурн/ Уран ще имат значително влияние, променящо съзнанието ви, както по отношение на възприемането на миналото и настоящето, така и във връзка с откриването на нови и благоприятни възможности за реализиране на бъдещите ви планове. Но откъде да започнете? Правете експерименти. Изследвайте. Наблюдавайте. Какви тенденции и нови идеи привличат вниманието ви? Продължавайте да търсите.

ЛЪВ

Уморени ли сте от социалното дистанциране? Смесете се с тълпата! По един или друг начин транзитът ще ви върне към свързването с другите. Но внимавайте да не ви се случи нещо неочаквано. Ще сте фокусирани върху съживяването на вашия бизнес, клиентска база, социален живот или любовен живот, върху разработването на нови продукти, актуализиране на вашия уебсайт или социален профил. Всичко това ще е благоприятствано от Венера във Водолей – от 1 до 25 февруари. Транзитът Сатурн/ Уран може да почувствате като израстване в начина на живое т, в кариерата или интимната връзка. Но този транзит означава, че приоритетите ви ще се променят и ще преживеете необходимата ви и желана промяна.

ДЕВА

Предстоящият месец може да ви накара да преобърнете режима си на работа. Също така бихте могли да постигнете по-добър напредък в сферата на начни открития или решаване на здравословни проблеми. Венера може да подобри работата ви в екип, съвместните начинания и отношенията ви в офиса. Шест планети във Водолей ще изпълват с напрежение дните ви. Очаквайте да валят върху вас изненади. По един или друг начин транзитът ще ви накара отново да работите с пълна сила. Но това не означава,че някаква временна заетост, страничен проект или проучване за лични цели няма да завърши с голям успех. Както е типично за цикъла, възможни са ревизии, прегледи, промени в графика, ремонти, допълнителни разходи и неочаквани отклонения. Продължавайте да бъдете съсредоточени върху това, което правите. След 10 февруари Меркурий / Марс може да пробие леда, да ви принуди да предприемете действие. Усещането за кармична съдба може да съпътства действията ви. Еволюцията не е събитие за една нощ, това е работа в процес. Сатурн/ Уран са ви настроили да извършите значителни лични пробиви. Бъдете отворени и внимавайте – възползвайте се от шансовет на момента!

ВЕЗНИ

Очаквайте обичайното излизане от ретрогадния Меркурий. Това означава ревизии, тръгване по обратния или второкласния път, изненади. Ще имате възможност за втори шанс и повторен успех. Като оставим настрана ретроградната планета, динамичната концентрация на планетите във Водолей ще освети една от най-добрите сфери във вашата карта. Тя ще ви помогне да бъдете видени във възможно най-добра светлина. Може да почувствате, че животът ви е на път да тръгне по някакъв важен път. Готови ли сте да напуснете родния си дом и да срещнете света? Сатурн във Водолей ви премества от миналото и ви задвижва към бъдещето. Ефектът обаче ще е значителен. Добра идея е да се преоткриете. Сатурн във Водолей може да ви обогати с нов стил на социален живот, с нова разработка, кариерно развитие. Както вече бе споменато, Сатурн/ Уран маркират 2021 г. като важна за личния живот и колективното преоткриване. Не е нужно да се оглеждате много наоколо, за да разберете колко много светът се е променил и трябва да се видоизменя.

Още по темата