Заради ремонт, движението по „Дунав мост 2“ е с нова организация

Заради ремонт, движението по „Дунав мост 2“ е с нова организация


Поради извършване на планови ремонти на „Дунав мост 2“ между Видин – Калафат до 8 септември тази година се въвежда временна организация на движението на автомобилите на влизане в страната, съобщиха от дружеството, което управлява съоръжението – „Дунав мост Видин – Калафат“ АД. Съвместната компания има отговорност за управлението, експлоатацията и поддръжката на комбинирания граничен мост над река Дунав при Видин, както и за събирането на таксите, за преминалите пътни превозни средства. Мостът е с дължина 1971 м, като включва по две пътни ленти във всяка посока, единична електрифицирана железопътна линия и велосипедна алея. От 15 юни 2013 г. съоръжението е в редовна експлоатация

Превозните средства от Румъния към България ще преминават през лявата лента на пътното платно. Участъкът е сигнализиран със съответните пътни знаци. 

Иначе на границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове е нормален, съобщават от МВР.
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. 

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. 

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. 

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

 

На ГКПП „Калотина“ трафикът на товарни автомобили на изход е интензивен. 

Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия. 

На ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. 

Още по темата