Честити 50 години, ЦССП – гр.Казанлък!

Честити 50 години, ЦССП – гр.Казанлък!

ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ ОТ КМЕТА, В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ
В парк „Розариум“ Кметът на Община Казанлък поздрави преподаватели и обучавани в Центъра за специализация и професионална подготовка в града, по случай 50-годишния юбилей: „Годините са много, но те са знаменателни за усилията и професионализма на всички преподаватели, учащи се в школата, в доказването си на една от най-добрите школи, с най-добрите преподаватели и най-добрите обучаеми.“ Галина Стоянова припомни критичната 2013г.: „Време, в което Полицейската школа се доказа, че е на мястото си в Казанлък и заслужава да продължава работата си – да подготвя хората на първа линия в МВР.“, заяви Кметът на Казанлък. „Тогава излязохте като един на нашия площад и заявихте, че никой не може да преформатира Полицейската школа в Казанлък. Никой не трябва и да си помисля да я затваря. Тя е извоювала своето място тук и трябва да се подкрепя.“, посочи Галина Стоянова. Тя благодари: „На ръководството на Полицейската академия на МВР и на Школата, които тогава ни подкрепиха и на всички казанлъчани, които защитиха Полицейската школа в града.“.
В знак на благодарност Кметът на Казанлък поднесе на директора на ЦССП – град Казанлък комисар Атанас Илков Плакета на Казанлък и пожела: „Дълги години професионална работа и много обучени момичета и момчета! Поне сто години, в които да продължавате работата, която най-добре умеете – да обучавате хора и да ги изпращате там, където гражданите очакват да бъдат на своето професионално поприще.“, пожела още Кметът. На възпитаниците на Полицейската школа Галина Стоянова пожела: „Здрави и много мотивирани в днешни времена да упражнявате тази професия!“. Към ръководството Кметът на Казанлък се обърна с думите: „Да са винаги толкова сърцати, отговорни и готови за изпитанията, които трябва да посрещаме във времето.“.
Приветствие към възпитаниците на Полицейската школа в Казанлък отправи ректорът на Академията на МВР – София старши комисар проф. дн Любомир Тимчев. Той определи като „традиции, опит, знания“ 50-та годишнина на институцията Полицейска школа. „Не забравяйте никога откъде сте тръгнали. Не забравяйте и традициите на полицейското училище.“, посочи старши комисар Тимчев. Той пожела на полицаите да преодоляват трудностите: „Точно тази професия изисква много характер, сърце, дисциплина, вяра и дух, за да се справяте.“, подчерта ректорът на Академията на МВР – София.
Сред официалните лица на тържеството бяха още областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов, директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Стара Загора Георги Георгиев, началник на РУ „Полиция“ – Казанлък главен инспектор Христо Петров, директорите на Центровете за специализация и професионална подготовка във Варна и Пазарждик, колеги от полицейски формирования в София и страната, граждани.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха Свещеноиконом Константин Киров, в съслужие със старозагорски духовници.
Отбелязването на 50-годишния юбилей продължава с тържествен концерт с участието на Фолклорен танцов ансамбъл „Арсенал”, Клуб за спортни танци „Роза”, сестри Диневи и Духовия оркестър на Академията на МВР – град София./ Kazanlak.com

Още по темата