Започна се: Гражданска стража излиза срещу блокадите и безчинствата на протестиращите!

Започна се: Гражданска стража излиза срещу блокадите и безчинствата на протестиращите!

Гражданска стража в защита на жените и децата от насилие организират граждани на кръстовището при Румънското посолство на столичния булевард „Ситняково“ в 21 часа довечера. Това съобщава в. Монитор.
БЛИЦ припомня, че на същото място миналата вечер протестиращи спряха и изпочупиха колата на жена, докато децата й бяха на задната седалка. В Столичната община е постъпило уведомление за готвеното довечера събиране в защита на жените и децата, потвърдиха от кметството. Организатор е Ивайло Иванов, който по-рано съобщи за намеренията си във фейсбук.
Ето какво написа той в профила си:
„Здравейте, отивам към общината да подам уведомление за мирно, БЕЗПАРТИЙНО събиране довечера на бул. Ситняково (без блокиране) под наслов ‘Не на Терора срещу жени и Деца’.
Причината? Ако сега не се даде отзвук на отношението ни към най – святото, то рискуваме да бъде представената жената, която ‘провокира’ като се прибира в собствения си квартал след работа с двете си деца. Това Аз специално няма да го допусна, ако ще и сам да съм там, ще знам, че не съм вкъщи докато някой от името ‘на народа’ тормози народа.
За 21 ще го насроча.
Това не е призив към групата да излизаме с агресия срещу когото и да било. Това е уведомление към вас, че мъжете може да се включите в официално обявена гражданска стража, която има единствената цел да пази жените и децата ни. Това е“.
Всички обаче се надяват тази вечер да не се стигне до сблъсъци между протестиращи и хората от „Гражданската стража“.
БЛИЦ припомня, че по-рано днес дойде предупреждение от лидера на Воля Веселин Марешки, който каза, че „България е в гражданска война с непредвидими последици“./БЛИЦ

Още по темата