Неизвестен е нападнал с нож пътниците в метрото в Брюксел

Неизвестен е нападнал с нож пътниците в метрото в Брюксел


Движението по част от линиите на метрото в Брюксел този следобед бе спряно след сигнал за нападение с нож, съобщи БТА, като цитира информация от местни медии.
Различни са данните за броя на пострадалите и причините за инцидента.

Около пет човека са получили наранявания в резултат на нападението на пътниците на метростанция „Западна гара“ в брюкселския квартал Моленбек. 

По-рано телевизионният канал RTL е съобщил, че нападателят „е неутрализиран от полицията“. В момента метростанцията е затворена и там работят следователи. Полицията засега не съобщава  нищо за личността на заподозрения, нито за версията на следствието. Но  разследването на инцидента е поето от Федералната полиция на кралството, която се занимава с борбата с с тероризма.

По данни в някои медии случаят е свързан със семейна свада, в която е пострадала само една жена. Цитирано е първоначално съобщение на полицията, според която пострадалите може да са повече. 

В брюкселския квартал Моленбек живее многочислена група емигранти от страните от Близкия изток и Африка. Именно тук са базирани членове на терористичната организация „Ислямска държана“, които организираха терористичните акции в Париж през 2015 година, на летището и в метрота но Брюксел през 2016 година.

Още по темата