Целта на моето изключване е да прикрие гафове на ръководството на БСП

Целта на моето изключване е да прикрие гафове на ръководството на БСП

Георги Гергов гласува вчера за нов областен председател на партията. Пост, който той заемаше два мандата и бе заместен миналия ноември от Атанас Петков. Този избор, обаче беше касиран от Контролната комисия заради пропуски в процедурата. Докато изчакваше в кабинета си резултата от вота, Гергов даде първото интервю след гласуването на неговото изключване от партията.
„Ще видим като преброим бюлетините, тук са пратили хора от София, проверяват ни, гледат като престъпници“, посочи Гергов, описвайки как изборът специално се наблюдава от Изпълнителното бюро.
По думите му неговото отстраняване с гласуване на Националния съвет не е легитимно, защото по устав може да го изключи само първичната партийна организация, в която членува. Обратното твърдение е просто оправдание, че не го изключва Корнелия Нинова, а НС, смята Гергов.
„В Пловдив нещата винаги са се случвали демократично и спокойно, а сега „има едно напрежение, то дали е около мен или е предизборно, нямам идея“.
По думите му, въпреки това трябва да се запази самообладание и да се гледа за единството в партията.
„Не разбирам всички хаотични движения и практики, които носят само загуба за БСП“. По думите му проблемът не е в него.
„Проблемът е в букет от проблеми, които се струпват на националното ръководство и те в старанието си да са и красиви и умни правят това, което се случва. Започна се с Румен Радев, кмета на Перник, сега може би ще започнат с Видин, Варна….Не само и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, но и други скандали определят сегашното поведение на ръководството“, каза още Гергов. Опитът е да се прикрият сканадалите.
Гергов припомни, че е възразил още преди прекия избор на председател, който той определи като път за превръщане на БСП в лидерска партия. „Изчаквам да видя дали ще вразумят и ще спрат това преследване срещу всички знаещи и можещи хора в партията“
„Нашите хора искат победа и сега, когато имаме шанс, ние създаваме вътрешни борби“
В БСП се налага нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да приеме, това е чуждо тяло- еднолична власт и да се мачкат и газят обикновени хора, които спечелиха избори“.
„Аз съм социалист по убеждения – без значение дали е беден или богат“, каза Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си./БНР

Още по темата