Хубчев каза кое го ласкае и отсече: Смешно е да се сравнява темпото отпреди 20 години със сегашното! (ВИДЕО)

Хубчев каза кое го ласкае и отсече: Смешно е да се сравнява темпото отпреди 20 години със сегашното! (ВИДЕО)

Снимка: levski.bg
Старши треньорът на Левски – Петър Хубчев – се върна към годините, в които беше активен футболист. Ето какво сподели той в интервю за „Евима Спорт“:
С кои трима футболисти сте се разбирал много добре на терена?Трябва да посоча триста. Тогава бяхме по-обединени. Живеехме като едно голямо семейство. Нямаше кавги, разграничения на групи, на чужденци, на българи… По-задружно живеехме. Това беше едно от много важните неща за успеха. Уважавал съм всички колеги. Мога да подам ръка на всеки, когото срещна. Няма трима. Много уважавам. И съм срещал отсреща разбиране.
Посочете трима, срещу които ви е било много интересно да играете, които са били страхотни футболисти.И тук няма да са трима. И тук ще са много. От позицията, на която играех – либеро – много трудно се играеше срещу нападатели, които са с по-малък ръст, много бързи и повратливи. Спомням си още в Ловеч, в  Б група имаше няколко такива – не можеш да го разбереш накъде ще тръгне. Затова Марадона и Меси са едни от най-добрите футболисти в света за всички времена. Като цяло мога да кажа, че срещу такива футболисти беше много трудно. Срещу по-големите сякаш трябваше само да отговориш на битката с битка.
Нямахте шанса да играете срещу Марадона. Той беше наказан на Световното в САЩ.Точно за нашия мач го наказаха. Но пък там имаше един друг много силен футболист – Каниджа – бързак, малък.
Знаете ли, че преди години ви наричаха Професора? Винаги, когато отнемахте топката, следваше много точен пас, имахте много прецизно влизане. Нямахте грешно отиграване.Тогава играех либеро – позиция, която сега я няма. Това означава да си изтеглен на 10-15 метра зад защитниците. Стига само малко повече да помислиш, по-бързо да реагираш и е достатъчно да спечелиш единоборството. Плюс това е смешно да се сравнява темпото отпреди 20 години със сегашното. Сега всичко е много по-бързо. Нямаш това време да спреш топката, да я подадеш точно – нямаш това време. Чувал съм това нещо – ласкае ме, няма как да не ме ласкае. Но отдавна му мина времето. Сега правилата са съвсем други и изискванията към защитниците.

Още по темата